Ansök om medlemskap i HBK
Haga Båtklubb är öppen för alla som är intresserade av båtar och sjöliv.
Innan du skickar in din ansökan, läs nedanstående noggrannt
  • Du kan ansöka om medlemskap utan båt, det ger dock inte företräde till plats om du inte haft båt tidigare i klubben
  • Du måste ha minst förarbevis för att kunna lägga båt i hamnen. (Gäller ej kanot)
  • Du måste ange mått och vikt på din båt. Om du får plats och kommer med annan båt riskerar du att mista platsen.*
  • Din båt får inte ha giftig bottenfärg (inkluderar TBT och biocidfärg). (Träbåtar undantagna)
  • Din båt får inte vara längre än 12 meter, inte bredare än 4 meter och inte väga över 4500 kg.*
  • Det kostar 200 kronor per år att stå i klubbens kö.

När vi fått din ansökan skickar vi en faktura för kö-avgift, för närvarande 200 kronor per år. När fakturan betalats får du plats i kön.

*Om vi har en ansökan, där man angett en båtbredd på t.ex. 240 cm, men sedan köper en båt som är 255 cm kan det vara så att platsen är för smal och båten inte får plats.

Då har vi fått en medlem med båt det inte finns plats för och både vi och den nya medlemmen får problem.

Vi vill inte heller ha en båt med bredd 240 cm på en plats avsedd för en båt som är 270 cm bred.

På grund av hur vårt område för vinterplatser ser ut är det också väldigt viktigt att vi har mycket tillförlitliga uppgifter om vikten på den båt vi tar in, då kranen vi använder måste kunna lyfta båten till rätt plats.

Om den nya båten väger 3 ton, och det redan är fullt inom den yta där kranen kan lyfta 3 ton, finns det ingen möjlighet att ta upp båten.

Ansökningar som kommer in nu gäller för säsongen 2021 och debiteras (200 kr.) i januari 2021.
Du kan tidigast få svar i februari 2021

Ingen båt nuMotorbåtKanot

IngenFörarbevisSkepparex.+

SommarplatsVinterplats